TÁMOP 3.4.3

"ESZTERLÁNC" - Álmodjunk egy nagyot...!

Társadalmi Megújulás Operatív Program

„Iskolai tehetséggondozás”

Kódszám:

TÁMOP - 3.4.3-08/2

„Eszterlánc” – Álmodjunk egy nagyot!

A projekt megvalósításának kezdete:  2010. év február hó 01. nap

A projekt megvalósításának befejezése:   2011. év július hó 31. nap

Elnyert összeg: 17.221.603.-Ft

 
A Balatonfelvidéki SZÍN-VONAL AMI januárban meghirdette az alapfokú művészetoktatási intézmények képző- és iparművészeti ágának III. Országos makett- és papírtárgykészítő-, fatárgykészítő-, fémműves Versenyét.

A verseny célja: a tanulók tárgytervező, kivitelető, eszközhasználó képességeinek, esztétikai igényességének, kreativitásának értékelése.

A verseny fordulói: iskolai válogató, országos forduló
( elődöntő és döntő ) .

Iskolánkból makett- és papírtárgykészítő kategóriában Kardos Zsolt 8. o.-os tanuló munkáját küldtük el az elődöntőre.
A pályamunka tartalmi követelménye a következő volt: A szabadon választott témájú pályamunkának tükröznie kellett a tanuló tantervi követelményeknek megfelelő tudását.
Formai követelmények: A pályamunkáról több nézetben készült fotódokumentációt és leírást kértek. A leírás a következőket tartalmazta: felhasznált anyagok, elkészítés technikája / annak sorrendje /, témaválasztás indoklása. Az OKÉV által felkért értékelőbizottság véleménye alapján Zsolt bejutott az országos döntőbe.
Ezt május 20-21-én rendezték meg Badacsonytomajban. Itt szabadon választott és kötelező / figurális mobil / témában készített makettet. Erre 5-5 óra állt rendelkezésére. Az ő korcsoportjában 22 versenyző volt. Helyezést nem ért el, de tapasztalatokkal gazdagabban tért haza. A figurális mobilt / a madarat / a zsűri az érdekesebb alkotások között említi.

A pedagógusok /kísérő / sem unatkoztak. Módszertani tapasztalatcserén vehettek részt, amit Széplaki Nóra és Nagy Imre képzőművész vezetett. Geisbühl Tünde festőművész tanítási gyakorlatot mutatott be.

Keresés

Elektronikus napló bejelentkezés

Általános Iskolai Beiratkozás

3. Tüköry Jótékonysági bál

Ki olvas minket?

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi