Hit- és erkölcstan

A bevett egyház, illetve belső egyházi jogi személye megnevezése:

MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ

A székhely, feladatellátási hely szerinti illetékes képviselő neve és címe:

SZEGED-CSANÁD EGYHÁZ MEGYE SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS KATOLOKUS PLÉPÁNIA, KÖRÖSLADÁNY

DR SERFŐZŐ LEVENTE

KISSNÉ GERDAI ILONA

 

A bevett egyház, illetve belső egyházi jogi személye megnevezése:

Magyarországi Református Egyház

A székhely, feladatellátási hely szerinti illetékes képviselő neve és címe:

Körösladányi Református Egyházközség

Kovács Tibor

5516 Körösladány Bethlen tér 1. 

 

REFORMÁTUS HITTAN

Áldás, békesség!
Mint minden tanévben, a 2021/2022.tanévben is várjuk szeretettel az iskolában tanuló gyermekeket hittan órára, ahol megismerkedhetnek a bibliai történetekkel, és azok igazságaival, valamint játékos, zenés, beszélgetős formában találkozhatnak Isten üzenetével.
A Református Pedagógiai Intézet elkészített Önöknek egy tájékoztatót, melyben nemcsak a hittanórák lényegét érthetik meg, hanem gyakorlatban is láthatják, mi történik ezeken az órákon, milyen témákat dolgoznak fel tankönyveink évről-évre az adott korosztály kérdéseihez, érdeklődéséhez igazítva. A szakmai tájékoztatónak két része van. Az elsőben elsősorban a szülőket szólítjuk meg, a másodikban pedig a gyermekeket és velük együtt a szülőket.
Ha bármilyen kérdésük van, nyugodtan jelezzék felém!
Köszönettel: Kovácsné Farkas Zsuzsanna (ref. lelkipásztor)
Telefonszámom:06-30-961-53-69
https://vimeo.com/62769509
https://vimeo.com/62769510
http://rpi.reformatus.hu/sites/default/files/interaktiv_tankonyvek/1/TARTALOM/index.html
https://vimeo.com/62769271

KATOLIKUS HITTAN

Tisztelt Szülők!
Ismét elérkezett az idő, hogy próbáljuk Önöket meggyőzni a hittan fontosságáról. Következő gondolatokat az ovis hittan kapcsán fogalmaztam meg ősszel, úgy gondolom most is aktuális. Engedjék meg, hogy mondandómat egy rövidke mesével kezdjem. Cirmi cica és Mini egérke barátok voltak. Egyszer azt mondja Cirmi cica Mini egérkének. -Te Mini egérke, képzeld ma olyan bánatos vagyok! - De hát miért Cirmi cica? -kérdi egérke. - Mert azt hallottam, hogy az egérkék és cicák nem lehetnek barátok, nekem állítólag meg kellene ennem téged. - Ki mondhatott ilyet, hát ez felfoghatatlan! -mondja egérke, aztán így folytatja. Tudod én arra gondolok, nem kell mindenfélét elhinned, hiszen mi jól megvagyunk együtt és segítünk is egymásnak. - Talán, aki ezt mondta neked, nem tudja mi az a barátság mi a szeretet, mi az, ami összeköt minket, hiába vagyunk különbözőek. Eddig a mese és igen, tudnunk kell, bármennyire is különbözőek vagyunk a szeretet összeköt minket. Egy olyan érzés, amelyet nem tudunk megmagyarázni, mert csak „úgy van”, átéljük, megtapasztaljuk, de honnan jönnek ezek az érzések? Lehet mindenfélét mondani az egyházakra, de higgyék el tudnak segíteni abban, hogy eligazodjanak a gyermekek ennek a világnak a forgatagában és megismerjék a szeretet tiszta forrását. Minden embernek szüksége van élete folyamán a tanulásra, mennyivel könnyebb, ha ebben hozzáértő tanítók segítenek. Így van ez Isten és a szeretet megismerésével is, mert sugallhat nekünk bárki bármit, azért azt mindenki elismer, hogy a szeretetet igazán az tud adni, aki kinyitja szívét Isten előtt és hagyja, hogy átjárja lelkét ez a legnagyobb szeretet. Adja Isten, hogy mindennap, minden órájában és percében megtapasztaljuk ezt az érzést. Ha úgy gondolja kedves Szülő, hogy segíteni tudunk gyermekének is, kérem válasszák a katolikus hittant, ahol még sok-sok történetet meg tudunk ismertetni a kicsinyekkel Istenről, Jézusról és az Ő földi munkásságáról. Köszönjük, ha gyermekét hittanra járatja!
Kissné Gerdai Ilona, katolikus hittanár

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről szóló tájékoztató nap:
2021. március 10. (szerda)
A vészhelyzetre való tekintettel a tájékoztató napon az oktatást vállaló bevett egyház (református, katolikus) tájékoztató anyagát helyezzük el a honlapon, valamint a zárt Facebook csoportokon keresztül.

Keresés

Elektronikus napló bejelentkezés

Általános Iskolai Beiratkozás

3. Tüköry Jótékonysági bál

Ki olvas minket?

Oldalainkat 512 vendég és 0 tag böngészi