Zöldforgó élménynap

2020 tavaszán, Magyarországon egyedülálló környezeti nevelési program vette kezdetét, amelyre iskolánk, a Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is sikeresen pályázott.
A Zöldforgó Élménynap része egy izgalmas, játszóház és a legmodernebb AR/VR technológia segítségével készült kiállítás, valamint egy tematikus interaktív Alma Együttes nagykoncert.

Erre az alakalomra intézményünkben 2022. május 3-án került sor:
• A Zöldforgó Élménynap az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.
• Az Élménynap szakmai hátterét a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége biztosítja, amelynek holdudvarához, munkatársaihoz olyan sikerprojektek kapcsolhatók, mint a Hulladékból termék kiállítás, a Tükörben a világ!, a Kukakultúra, a PET kupa, és a tiszai hulladékgyűjtés.
• Az Élménynap keretét Magyarország legnépszerűbb gyermek-zenekara, az Alma Együttes adja.
• Az innovatív, technikai hátteret a VARIA Technology biztosítja.
Zöldforgó Élménynap a 2019/20-as, és a 2020/2021-es tanév során 150 hazai helyszínen valósul meg, amely a következőképpen épül fel:
• Zöldforgó! kiállítás a legmodernebb AR és VR eszközökkel.
• Egy 10 elemből álló interaktív kiterjesztett valóság (augmented reality) technológiával támogatott kiállítás, ahol életre kelnek a bemutatott képek. A kiállítás kreatív koncepciója a megjelenített pozitív élményt kívánja erősíteni, elmélyíteni a gyermekekben. Az eredeti kép (AR marker) egy előzetesen kiválasztott problémát mutat be (életkori sajátosságoknak megfelelően), a megjelenő AR tartalom pedig az ideális helyzetet prezentálja a megoldási lehetőséggel.
ZöldForgó! Játszóház és szakmai bemutató.
• A KSZGYSZ által kialakított mini szakmai sarok 5 fenntarthatóságra nevelő játékkal várja az alsó tagozatos diákokat. Ezeken túl az interaktív élménypedagógia eszközei mentén elkészített ismeretterjesztő, ráébresztő kalandfüzetek, tesztek, kisfestők, segédletek készülnek.
Alma Együttes tematikus interaktív nagykoncertje.
• A tíz dalból álló koncertprogram tartalmazza a legnépszerűbb slágereket, melyekhez tematikus, környezetvédelemmel foglalkozó dalok kapcsolódnak és hozzájárul a zenei, testi neveléshez is.

Élmény volt a programokon részt venni!
Az ALMA Együttes fergeteges hangulatot varázsolt a mai napon mindenki számára!
Szervező: Földi Erika